HTML

Vidám dalok esős napokra

A világ legvidámabb dalait gyűjtögetjük nektek össze, hogy túléljétek a szomorúbb napokat és még jobban felpörgessétek a vidámakat!

Friss topikok

Linkblog

Boldogságok

2014.01.21. 14:05 SweetCherry

Már egy ideje érik bennem a gondolat, hogy mesélek nektek, Neked a boldogságról, pontosabban arról, amit én tudni vélek róla. Számomra testközeli a téma - boldognak érzem magam, méghozzá egészen rég óta. 

S habár (Csíkszentmihályi gondolatát idetolvajolva) a boldogságnak nincsen receptje, minden siker-élettörténet egyedi s a "hogyan legyünk boldogak"-jellegű könyvek, amikkel Dunát lehetne rekeszteni, jobbára csak ideig-óráig segítenek, mégis szeretném nektek elmesélni az én történetemet - hátha van, akinek segít.

A következő napokban megírom nektek azokat a dolgokat, amik számomra fontosak voltak a boldogság keresése közben. Lehet, hogy a Te utad egész másképp néz ki és az én receptem használhatatlan a számodra – szívesen venném, ha írnál erről egy kommentet, mindenki hasznára válhat, ha megismerjük egymás boldogság-receptjét.

1. Ép testben… A sport nagyon sokáig jóformán semilyen szinten nem volt része az életemnek. Nálunk a családban valahogy nem volt alapvető az ilyesmi. Ennek ellenére (főleg legjobb barátnőm miatt) elkezdtem járni kosáredzésekre. Mérsékelten még élveztem is, de őszintén szólva jó esetben is csak középszerű voltam, főleg a többiekhez képest. Aztán egy másik barátnőm javasolta, hogy menjek el vele aerobikedzésre, amit a suli egyik tanárnője, a mindenkor nagyszerű Juci néni tartott. Ez az egy edzés mindent megváltoztatott: felfedeztem a mozgás örömét, és azt, hogy én is lehetek jó a sportban. Hamarosan jó formába kerültem - na nem lettem bombázó, de sokkal jobban éreztem magam a bőrömben, mint korábban. 

Ami ebből Nektek érdekes lehet:

- a sport amellett, hogy alapvető az egészséges élethez (de komolyan! Akár 14 évvel is meghosszabbíthatja az életedet, szóval ne mondd nekem, hogy „áh, nincs időm ilyesmire”!), olyan pluszt adhat Neked, amit semmi mástól nem tudsz megkapni. Találd meg a hozzád illő sportágat, amiben van sikerélményed, amit élvezel csinálni

 

– ne rekedj meg ott, hogy már középiskolában sem szeretted a tesiórákat. Ha nem szeretsz futni, ne azt csináld, csak azért, mert nincs pénzed másra – annyi lehetőség van, főleg így a XXI. században: ha megtetszik egy sportág, gyerünk, keress rá youtube-on!

 

- ami még az előbbinél is fontosabb: találj olyan elfoglaltságot, amiben teljesen fel tudsz oldódni, ami feltölt és kikapcsol. Nem muszáj, hogy ez a sport legyen, csak legyen hobbid, és igenis szánd rá a drága idődet!

 

- nagyon fontos: a sport magabiztosabbá tett, ez kétségtelen. De. Személyiségemből adódóan bizonytalan vagyok, ezt teljesen (mindezidáig) semminek és senkinek sem sikerült megváltoztatnia –ezzel sokan vagyunk így. De, amint látjátok, ez nem akadályozott meg a boldogság elérésében. A boldogság nemcsak az önbizalomtól duzzadóak privilégiuma.

 

Mára ennyit, ígérem, megkísérlem, hogy ne tűnjek el megint fél évre! A fenti zenének meg nem sok köze van a leírtakhoz, de folyton jókedvem lesz tőle, remélem, ezzel nem vagyok egyedül ;)

Szólj hozzá!

Címkék: sport boldogság me dance with önbizalom tonight murs olly

Esős napok...

2013.06.02. 14:28 SweetCherry

És esik, és esik hogy aztán újra essen... Ti hogy érzitek magatokat a ház fogságában ebben a pocsék időben? 

Bár igazából legalább nincs meg a kísértés, hogy sétálni, biciklizni vagy hasonló egyebet tenni menjek tanulás helyett. Hajrá minden sorstársamnak, aki még az utolsókat rúgja, ami a vizsgákat, érettségit, év végi hajtást illeti!

Linkelem nektek ezt a vidor zeneséget Robbie Williamstől (aki Bobby Darin számát dolgozta fel), habár jelenleg én inkább a tenger alatt, mint azon túl érzem magam. De fel a fejjel, koponyeg.hu szerint már csak 2 hétig tart majd ez a mesés időjárás :D 

Addig is legyen jókedvetek ettől a zenétől (is).

Szólj hozzá!

Címkék: the vizsga eső williams tenger érettségi vidám robbie sea felvidít beyond

Egy rajzfilmben élek együtt veled...

2013.04.03. 15:47 SweetCherry

Szervusztok :) 

Hogy telt a húsvét? 

Most az ünnepek alatt volt időm egy kicsit nosztalgiázni, visszaolvasni régi naplókat (és majdnem belehalni a nevetésbe olvasás közben), és visszaidézni a hangulatot a régi zenéimmel. 

Egy ilyet hoztam most Nektek, nem-is-olyan-rég-múlt tinédzserkorom emlékére. Lehet, hogy számomra csak az emlékek miatt ennyire derűs ez a szám, de talán ezzel nem vagyok egyedül, és talán másnak is örömet tudok szerezni vele. Aki velem egyszerre élte át a tinikora alter-szakaszát (ha volt olyan),  annak biztos :)

 

Szólj hozzá!

Címkék: alter kérdőjel hiperkarma

Új élet és egy történet, amivel már rég tartozom

2013.01.24. 17:21 SweetCherry

Bizony, már nagyon régóta tartozom egy történettel, egy igazi "és-boldogan-éltek" tündérmesével.

Emlékeztek arra, mikor 2011-ben valamikor májusban írtam egy "érdekes emberről", akivel a vonaton találkoztam? Na, hát nem mondtam el a teljes igazságot. Talán már kitaláltátok, egy srácról volt szó :) Egy hihetetlenül kék szemű srácról, aki első pillantásra megfogott. Aznap nem szólított meg, pedig láttam rajta, hogy érdeklem.

Aztán augusztusban újra összefutottunk ugyanazon a vonaton (micsoda véletlen, épp a Love storyt olvastam, angolul tanulás céljából...). Rögtön felismertem, s láttam rajta, hogy ő is engem. 

És megszólított. Azt mondta, lenne néhány ellenőrző kérdése a számomra. Az első az volt, hogy én egy angyal vagyok-e... Valami olyasmit válaszoltam, hogy nem, nem tudok róla :) A második: elvesztette az énjének egyik felét, s hogy én volnék-e az elveszett darab. Ezek után végigbeszélgettük az utat, két nap múlva bejelöltem facebookon, és megkezdődött életem legjobb és leg-rekeszizompróbálóbb beszélgetése, Vele.

Ennek ellenére, mert hogy egy rinyáló ostoba lányka vagyok, csak fél év múlva jöttünk össze, decemberben, ami amellett, hogy rettenetes kibabrálás volt Vele szemben, talán jól is jött: aki fél évig kitart egy lányért, az biztos, hogy komolyan gondolja. 

Ezt a dalt, amit most linkeltem, teljesen véletlenül 2011. december 28-án hallottam először (27-én jöttünk össze, immáron több, mint egy éve). Mennyire, de mennyire igaz: aznap kezdődött egy új élet, egy fantasztikus élet. Minden egyes napot imádok Vele azóta is :) 

Szóval, aki nem hitt eddig a csodákban, az sürgősen kezdje el: hihetetlen, hogy így, teljes véletlenségből kétszer is összefutsz azzal az emberrel, akit neked rendelt a sors, aki tényleg az éned másik fele, aki kitart érted fél évig, és azután is.

Higgy a csodában, és az megtörténik Veled is!

Szólj hozzá!

Címkék: történet szerelem boldogság remény csoda új élet bruno mars today my life begins

Lusta nap

2012.07.23. 13:28 SweetCherry

Ha a világ tökéletes lenne, akkor mindenkinek kijutna legalább egyszer egy félévben egy olyan nap, amikor az égvilágon semmit nem kell csinálnia, csak punnyadni az ágyban, és senki nem dirigál, senki nem mondja meg, mit kell csinálni. Ha miniszterelnök lennék, kötelezővé tenném mindenkinek a Lazy Dayt!

Peeersze, tudom, hogy ez nem így működik. Ha nem vagy épp nyári szünetét töltő tinédzser vagy milliomos popsztár, akkor csak hallgathatod (olvashatod), ahogy a milliomos popsztárok (és a nyári szünetüket töltő tinédzserek) arról énekelnek (írnak), hogy milyen jó is egész nap semmi tenni és csak feküdni az ágyban...

Íme, Bruno Mars: Lazy Song :)

Szólj hozzá!

Címkék: mars semmittevés pihenés lustaság song lazy bruno

Pálinkás jó reggelt :D

2012.07.19. 11:26 SweetCherry

Most csak egy villámgyors bejegyzést: éppen takarítom a lakást, holnap party lesz itt nálunk, és jelenleg a szobámba nem lehet beférni :D Közben meg ezt a zenét hallgatom (többek közt) és tiszta jó kedvem lett tőle!

Csók nektek meg ölelés!

Szólj hozzá!

Címkék: budapest dal pálinka bár vidám jó kedv szilvafácska bubamara Lovasi

I did it :)

2012.07.02. 14:23 SweetCherry

Hadd meséljem el nektek, mennyire szerencsétlenül jártam a minap :D Még én is csak röhögni tudtam magamon, szóval ti se habozzatok alaposan kikacagni engem...

A dolog úgy kezdődött, hogy be kellett mennem a Széll Kálmán térre, és (mivel úgyis hamarost körbe fogom biciklizni a Balatont) király ötletnek tűnt biciklivel menni: a bicikliutak (egyes igen félrevezető térképek szerint) arrafelé remekül kiépítettek. Igen, elég jó ötletnek tűnt :D Fogtam hát húgom biciklijét, és anyukám MP3 lejátszóját és útnak eredtem.

Két dologgal nem számoltam: a legendás tájékozódni-nem-képességemmel és a hőmérséklettel.

Illetve, anyukám zenei ízlésével: találtam az MP-n egy Frank Sinatra albumnak tűnő valamit, gondoltam, huhúú, ősidők muzsikája, hallgassuk azt. Hát nem album volt: egyetlen egy szám: ez, amit linkeltem. Ezt az egy számot hallgattam nagyjából 10 km-en keresztül, mert ahhoz persze lusta voltam, hogy megálljak, és elindítsak valami mást...

Ez eddig még nem is olyan szörnyű, de, mint kiderült, a bicikliutak nem egészen olyan egyszerűek, mint amilyennek a térképek igen nagyvonalúan mutatják. Nagyon nem. Úgy informálódtam, hogy a Rákos-patak mentén kell végigmenjek egy bicikliúton, de könyörgöm, ott nincs is végig bicikliút!

Közel egy óra tévelygés után kilyukadtam egy általam ismeretlen helyen, ahol egy általam ismeretlen helyre vezető út volt. Itt már kezdett kicsit ironikussá válni az "I did it my way"... Valahogy aztán elkeveredtem az Örs vezér térre, mert ott legalább tudtam, hol vagyok (na nem mintha útba esett volna, vagy ilyesmi...), és úgy döntöttem, hazamegyek. Hát, el is hagytam az Örsöt. Egyszer. Aztán még egyszer... Meg még egyszer... Valahogy folyton oda lyukadtam ki! Utólag megnéztem térképen, és gyanítom, feltérképeztem az Örsre vezető utak igen nagy százalékát :D Azt az érzést nem lehet leírni: harmincakárhány fokban, hullafáradtan, szomjasan újra és újra kilyukadni oda, ahonnan jöttél, miközben Sinatra bácsi azt énekli a füledbe, hogy ő már megtalálta az útját... A helyzet itt már röhejesen ironikus volt :D

Ezek után úgy döntöttem, hogy Kőbánya felső vasútállomáson felpattanok egy vonatra, biciklistül. Csak épp azt nem néztem meg, melyik irányba megy az a vonat, amelyikre felszállok :D Igen, bementem a Keletibe, újra. "I've laughed and cried, I've had my fill, my share of losing..."  De főleg my share of losing.

De az is kétségtelen, hogy az a pillanat, amikor megérkeztem haza... Na az, felülmúlhatatlan volt! És végül is egész jó érzés, hogy úgy ahogy, de megtaláltam az utamat!

Ha egy kicsit metaforikusan szólhatok: az út nem mindig könnyű. Van, hogy úgy látszik hasztalan, van, hogy elviselhetetlennek tetszik, de ha elég kitartó és találékony vagy, elérsz a célodig!

Ezt a képet meg csak nektek loptam a képen látható oldalról ;)

Szólj hozzá!

Címkék: út bicikli optimizmus my way Sinatra

Hey Donkey, that's spanish!

2012.06.16. 15:06 SweetCherry

IGEEEEEEEN itt a nyár, idén is!

Valami menő, táncolós-csípőrázós zenét akartam nektek keresni ennek örömére - azt hiszem, challenge completed! 

Szinte biztos vagyok benne, hogy ismeritek: ha az eredeti Ricky Martin számot nem, akkor ezt a feldolgozást (a Shrek 2-ből valót). Egyébként ha még van köztetek olyan, aki nem látta a rajzfilmet, akkor most rögtön leüni és megnézni! Kihagyhatatlan.

Mindenesetre egy ilyen hangulatú nyarat kívánok nektek (de a szövegben szereplő sztorit hagyjátok ki, ha csak lehet)! Éljetek egy "vida locát" - egy bolond életet, hiszen az mennyivel mókásabb már, mint bármit túl komolyan venni! Ez az én receptem a nyárra. Meg napsütés, barátok, szerelem és egy pár jéghideg koktél (felrázva, nem keverve;D).

Meg amit csak még akartok...

 

Szólj hozzá!

Egy éves kihagyás, töretlen lelkesedés

2012.05.08. 15:12 SweetCherry

 Sziasztok:)

Most mentegetőzhetnék, hogy miért is nem írtam ilyen elképesztően sokáig, de inkább hadd kérjek bocsánatot tőletek néhány jókedvű nótával, rendben? :)

Kezdjük is az új felfedezettemmel, illetve, felfedezettjeimmel, ha már itt tartunk. 

Csupa napsütés és nyár ez a zene, pont az a feeling, amit most annyira hiányolok, ismét a szobához kötve (újabb érettségi: a tavalyi előrehozott németemet megspékelem egy előrehozott emelt némettel. Jól hangzik, nem igaz? :D). 

http://www.youtube.com/watch?v=HyNHz6SYx-0&feature=BFa&list=FLasHqKmo77913qirUhH7YEQ

A szám pedig nem egyéb, mint Michael Franti&Spearhead (akiknek a Say Hey című számát talán ismeritek) és Lorenzo Jovanotti közös alkotása, a Sound of sunshine:

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én most egészen tisztán hallom a napsütés hangját, és folyamatosan azzal piszkál, hogy menjek és biciklizzem egyet:D Lehet, hallgatnom kellene rá? :)

Mindenesetre, ha ti megtehetitek, ki ne hagyjátok: ezt a ragyogó napsütést az Isten is sportolásra teremtette! Arról nem is beszélve, hogy az így termelt endorfin milyen remek hatással lesz a kedélyállapototokra:)

Most viszont rohanok vissza, vár még rám egy fél német érettségi feladatsor, yuhú:) Verőfényes szép napot kívánok nektek!

Szólj hozzá!

Címkék: sunshine nyár of sound michael Franti Lorenzo Jovanotti

Change the world alone?

2011.05.24. 19:22 SweetCherry

Most megkísérelek cáfolni egy igen népszerű elméletet... Méghozzá úgy, hogy közben egy igazi mosolyogtató számot hallgathattok közben!

Fogadok, hogy (bármiről is legyen szó), már Ti is mind mondtátok legyintve: Áhh, fölösleges bármit is tennem... Hisz csak egy csepp vagyok a tengerben!

(Erről még egy dal jutott eszembe, de azt most nem linkelem, azért hallgassátok meg a Jazz+az-tól a csepp a tengerbent)

Ez amúgy az egyik legrosszabb emberi gondolkodás, ami csak létezik (amellett, hogy "ha nekem rossz, legyen mindenkinek az"). Igen, egy csepp vagy, de nem csak egy csepp. Ha Te nem teszel valamit (továbbra is mindegy, milyen ügyben), mi jogon várod el bárkitől, hogy tegyen? A legtriviálisabb példa a környezetvédelem ("minek menjek én gyalog a munkába/suliba/bárhova, mikor úgyis ott van több millió autós rajtam kívül is?"), de gondolhatsz mondjuk arra, hogy "minek legyek kedves ezzel az osztálytársammal/kollegámmal, akivel senki nem akar beszélgetni? Majd megteszi más." vagy "Ki vigye ki a szemetet? Én ugyan nem fogom, annyian vannak még, akik vihetik..."

És így szép lassan annyi szemét gyűlik össze, metaforikus és nem-metaforikus értelemben is, hogy utána már szinte lehetetlen eltűntetni.

Jó, ennyit a lelkifröccsről, jöjjön a dal!

http://www.youtube.com/watch?v=96be3a5Wl8U 

Szólj hozzá!

Mert egy kis magyar is kell

2011.05.21. 18:11 SweetCherry

 Ma egy olyan dalt szeretnék mutatni nektek, amit első hallásra gyűlöltem. Annyira bosszantott, hogy az egyik kedvenc rajzfilmem illúzióromboló 2. részének a végén van, és ennél fogva nem ragadta meg a szívem:D Viszont utána az egyik legoptimistább ismerősöm felhívta a figyelmemet arra, hogy mennyire nagyon, nagyon pozitív a szövege. Utána már szinte tetszett.

Most meg már ott tartok, hogy másoknak (nektek...) is ajánlom.

Na de lássuk-halljuk:

http://www.youtube.com/watch?v=ETSRmltfRPc

Hééj de fura, nem is tudtam, hogy ezt a dalt Malek Miklós énekli!  Máris érdemes volt ajánlani:D

Ez a kép meg kicsit sem kapcsolódik a dalhoz, se a fent leírtakhoz, egyszerűen csak tetszett:

Talán azért, mert annyira, de annyira vágyom már a nyár után! Bombát akarok ugrani a Dunába Ráckevénmindennap délig aludnisétálni a Balaton-parton a langyos nyári estében... És új dolgokat kipróbálni. Számomra a nyárnak mindig van egy ilyen jelentése, sosem telik el valami új dolog, valami őőrültség nélkül. Biztos Nektek is rengeteg ezekhez hasonló emléketek van.

Remélem pusztán azzal, hogy ezeket felelevenítitek (wow de jó szó! :D), máris jobb kedvre hangolódtatok:)

Szólj hozzá!

Musik aus Deutschland :)

2011.05.20. 16:37 SweetCherry

 Sziasztok, hogy vagytok ezen a szép napos májusi napon?

 
Én (úgy érzem) a lehető legjobban kihasználtam a mai napot: benn voltam a városban, hogy egy barátomnak vegyek szülinapjára egy BKV táblát (más kérdés, h nagyjából 2 órával a megvétele után fenn hagytam a vonaton, és azóta nem lett meg... Mindegy, azért reménykedem még). Aztán leültem a fűbe a Deákon és napoztam egy kicsit. Tök érdekes ilyenkor figyelni az embereket. Volt ott egy rakás gyökér, de szimpinek tűnő srác, akik a szökőkútból fröcsköltek, egy lány, aki olyan hangosan nevetett, hogy sztem még egy repülőről is hallották. Meg persze egy rakás külföldi. Illetve a vonaton találkoztam egy igen érdekesnek tűnő emberrel - remélem, még látom őt később.
 
Engem mindig feldob, ha külföldiül beszélnek/énekelnek, és én értem:) Szívás dolog németesnek lenni, mert a rádióban száz, hogy nem hallasz soha német nyelvű számot (hacsak nem német rádiót hallgatsz, amit egyébként itt megtehetsz: http://radio.magyarnemet.hu/radio ).
 
A teljes angol nyelvű elnyomás ellenére én felfedeztem magamnak ezt a számot:
 
http://www.youtube.com/watch?v=zA72phAo0Ns
 
A refrén magyarul így hangzik: "Szóval éneklek neked egy szerelmes dalt, hogy egy kicsit levegőt vegyél, hogy a mindennapoktól megszökj. Szóval éneklek neked egy szerelmes dalt, mindennel, ami hozzá tartozik, olyan jó, hogy létezel" :) Nagyjából így lehetne lefordítani.
Szép, nem? :)
Tovább szépséges napot nektek és jó zenehallgatást!

Szólj hozzá!

Dühlevezetés

2011.05.17. 19:42 SweetCherry

 Tegnap nem írtam... Remélem azért Ti, kedves népes rajongótáborom ;D meg tudtok bocsátani. Jajj pedig annyi ötletem van még, hogy mit mutassak nektek:)

Az alábbi dalt több mint 100%, hogy hallottátok már. Ha nagyon dühös vagyok, általában ezt hallgatom meg, ugrálva és ordítva éneklem a refrént, miközben a hajkefét használom mikrofonnak (vizuálisok, előnyben), és mire vége, máris sokkal jobban érzem magam.

Ez a dal történetesen a Bon Jovi It's my life:) Ugye mondtam, h ismered:)

http://www.youtube.com/watch?v=vx2u5uUu3DE

Bocsi ezért a rémes képért, de sajnos Jon Bon Jovi képtelen éneklés közben értelmes fejet vágni;) Nem baj, elnézzük neki.

Szólj hozzá!

Napfelkelte, eurovision, meg ilyesmik

2011.05.15. 13:08 SweetCherry

 Hadd kezdjek ma egy jó hírrel: tegnap, a blog működésének pont 10. napján megvolt a 100. látogatás! Köszi mindenkinek, aki erre járt, öröm nektek blogot szerkeszteni! :)

Néztétek tegnap az Euróvízióst? Annyira, de annyira bosszantó volt nézni a pontozást, hogy azt hittem, eldurran az agyam... Kati 22. lett mikor pedig azok lettek az első néhány, akik a legrosszabbak voltak! Sztem mind az olaszok, mind a bosnyákok, de a győztes azerbajdzsániak is legjobb esetben középszerűek voltak! Ááááááhhh de felhúztam rajta magam! Pedig már megszokhattuk volna.

Ha ti is hasonlóan éreztek, most mindannyiunknak jót fog tenni ez a zene:

http://www.youtube.com/watch?v=-4FMb8rPook

A címe Napfelkelte, és szerintem annyi reményt komponált bele Brian Crain, hogy szinte túlcsordul. Csak csukjátok be a szemeteket és hallgassátok! Ezt a zene a legsötétebb pillanatokban is elhiteti, hogy igenis van új kezdet és érdemes felkelni a hosszú éjjel után.

1 komment

Ajándék Juanestől

2011.05.14. 10:53 SweetCherry

Tegnap óta egy kicsit kipofoztuk a blogot, új formát kaptak a bejegyzések és ha minden jól megy, hamarosan új, szupervidám dizájnban gyönyörködhettek majd:) A sok segítségért örök hála Sanyinak! :) 

Ajjaj, kezdenek a blogon többségbe kerülni a férfi előadók... Nem baj, még egy jöhet: ez Juanestől a Regalito.

http://www.youtube.com/user/sagitta93?feature=mhee#p/f/15/qle33hBIPK4

Ez az a szám, amit képtelenség mozdulatlanul végigülni! Nekem a klipje is tetszik: azt a képet akartam bemásolni ide, amelyiken Juanes arcát sok kicsi képből rakták ki, de csak nem találtam:S .

A dalszöveg egyébként egy ajándékról szól és aki nem tud spanyolul annak a lehetetlenség határát súrolja, h együtt énekelje... Hosszas gyakorlást igényel, szóval itt az ideje elkezdeni:)

Az ajándékról jut eszembe: van egy német írónő, aki szerint a boldogság titka a nagylelkűség. Hiszen ha adsz, az jó érzéssel tölt el, és a másik ember öröme visszatükröződik rád is. Szerintetek?

 

Szólj hozzá!

Lucky

2011.05.13. 16:17 SweetCherry

 Naná, hogy nem bírtam ki, hogy egy zenét is betegyek nektek ma! :) Szerencsére!

Valószínűleg ismeritek ezt a dalt. Nekem ez az ébresztő hangom, és bevált: jól indul minden reggelem, és ráadásul nem is gyűlöltem meg ezt a zenét, mint ahogy az eddigi összes ébresztőmet:S 

Na, de ehhez már nem rizsázom, csak hallgassátok:) 

Szólj hozzá!

Amikor a parkolás mosolyra derít

2011.05.13. 16:06 SweetCherry

Istenem, vééégre itt a péntek! Ti is olyan boldogak vagytok ettől a ténytől, mint én? :D Egyértelmű: a hét napjai közül a péntek az, amelyik a legtöbb ember arcára csal mosolyt. Márpedig a mosolynál nincs is egészségesebb! Na nem a plakátos műmosolyra gondolok, hanem az igazi, ragyogó, napfényes mosolyra!

Mosolygás közben endorfin termelődik a szervezetben, így immunerősítő és fájdalomcsillapító hatású!

Mosolygás, nevetés során az izmok aktívabban működnek: javul a vérkeringés!

Ráadásul a stresszhormonok szintjét is csökkenti a vérben!

Meg amúgy is, a mosoly szépít!

Most nem zenét találtam nektek: ez egy kisfilm a mosoly erejéről:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ugye milyen jó? :) 

Plusz itt ez a kép is: 

Attractive-Smile.jpg

Nagyjából így szoktam érezni magam, amikor metrózom. Vajon miért kényszerük az embereknek, hogy olyan arccal utazzanak, mintha a szájuk szélére súlyzókat akasztottak volna? Mintha ki lenne téve egy tábla, hogy "az ajtónak támaszkodni és mosolyogni tilos!" A legtöbben meg engem néznek hülyének, hogy nem vagyok hajlandó követni ezt a csúf hagyományt, és boldog-boldogtalanra mosolygok. A pasik (nememből adódóan, feltehetően) még vissza szoktak mosolyogni, de a nők úgy néznek, mintha őrült lennék.

Pedig olyan jó érzés tiszta szívből mosolyogni mindenkire! Próbáljátok ki egyszer:)

Egy mosolyteli pénteket kívánok Nektek!

Szólj hozzá!

Címkék: mosoly validation

When you say nothing at all

2011.05.12. 20:58 SweetCherry

Nincs annál jobb érzés, mint csak ülni életed szerelmével, egy szót se beszélni, és ezzel valahogy mégis mindent elmondani... (egek, mennyi főnévi igenév:S :D) 

Erről az érzésről énekel Nektek Ronan Keating itt (kattints a képre):

Ez nem igazán pörgős szám, valahogy mégis mindig jókedvre derít! A szövegére is érdemes odafigyelni! :)

Én immáron nagyjából minden apró hangját, minden lélegzetvételt ismerek ebben a dalban, mert tesómnek ez a kedvenc száma, ezért kb fél éve napi 24 órában ez szól nálunk. De én nem bánom, sőt!:) Remélem, nektek is ennyire tetszik majd.

Szólj hozzá!

Csokoládé és boldogsághormon:D

2011.05.09. 20:52 SweetCherry

 

 Van egy csodálatos film az újjászületésről, önmagunk megtalálásáról és felvállalásáról és a képmutatásról... Olyan fantasztikus színészek játszanak benne, mint Johnny Depp és Juliette Binoche, és akkor még egy szót sem szóltam a zenéjéről!

Valószínűleg kitaláltátok már, hogy a Csokoládéról beszélek:)

 Klikkolj a képre!

Különleges, mert Rachel Portman - a zene szerzője - az egyetlen női filmzeneszerző, aki most így hirtelen eszembe jut. Ti tudtok másikat? 

Ez a zene amellett, hogy felvidít (és folyton éhes leszek tőle;D) kicsit emlékeztet arra, hogy mindig önmagam legyek és ne álljak meg a vélt határaimnál! A filmben egy egész falu szabadul meg a réges-régi korlátaitól, nekem miért ne sikerülne? Neked miért ne sikerülne? :)

 

Szólj hozzá!

Szivárvány és egy csodás világ:)

2011.05.07. 15:34 SweetCherry

 Tudtátok, hogy az ukulele magyarra fordítva azt jelenti, hogy ugróbolha? 

Ezt a dalt egészen biztosan ismeri mindenki, mégis az egyik leg-felvidítóbb dal, amit valaha hallottam. Egyértelműen itt a helye (klikk a képre!)

A szivárvány elég közhelyes szimbólum, mégis valahogy mindig aktuális. Nagy viharok végén látjuk az égen, és azt jelenti: a rossz hamarosan véget ér. Valami jónak a kapuja. Még a legrosszabb pillanatban is lelket tud önteni belénk a gondolat, hogy nincs az a rossz, ami örökké tart!

Arról nem is beszélve, hogy a szivárvány igazi ritkaság! Aki megpillantja, szerencsésnek érezheti magát. Lehet, hogy ezért gondolták azt, hogy a tövében kincs van?

Az ősmagyarok azt képzelték, hogy a szív-árványon át egy hatalmas lény szív fel vizet a földről, innen az elnevezés.

Mikor hallgatjátok a dalt, csukjátok be a szemeteket és képzeljétek azt, hogy a szivárványon ülve lógatjátok a lábatokat:)

Szólj hozzá!

Kommentelni nem fáj! ;)

2011.05.06. 14:39 SweetCherry

 Ja és még azt akartam mondani, hogy hihetetlenül boldoggá tett a Statisztikáknál látott szám (a látogatók száma, ha nem jött volna le;D), de egy valami még boldogabbá tenne: ha a kommentek száma is hasonló lenne!

Visszajelzések nélkül is tudom vezetni ezt a blogot, de igazából Nektek szól, és ha ti nem mondjátok meg, mi a véleményetek róla és hogy mire van igény, akkor kénytelen leszek a saját ízlésem szerint vezetni. Ti tudjátok;)

Mindenki jobban jár, ha kommenteltek:)

Nem szeretnék durvább eszközökhöz folyamodni:


Szólj hozzá!

Egy kis őrültség

2011.05.06. 13:48 SweetCherry

Muszáj megosztanom veletek: aaaaaaaaaaaannnyira könnyűnek érzem magam, mint egy tollpihe!! Nagyjából két és fél órája hogy túl vagyok az érettségin, és eszméletlenül jó érzés ilyen szabadnak lenni! (más kérdés, hogy hogy sikerült, meg hogy mennyire volt tisztességes az összeállítóktól ez a Hörverstehen, de hagyjuk, ez egy vidám blog! :D)

Ennek örömére megosztom veletek az egyik aduászomat: ettől a daltól akkor is tarkóig ér a szám, ha épp egy súlyos depirohamom van. Igazából iszonyatos nagy baromság, de egyszerűen muszáj mosolyogni rajta! :D 

Kattints a képre!

Ugye milyen jóóó? :D Ez a srác egy fullnyomi, és valahogy mégis annyira, de annyira szerethető! :)

A többi zenéje/klipje rendszerint nem ennyire nagy gyökérség, sőt... Ahogy a hegedűn játszik az maga a Hegedűn Játszás, valahogy az egész lényét beleviszi a zenéjébe, amit ha egy szóval kéne jellemeznem, azt mondanám, hogy SZABAD! Hallgassátok meg ezt a számot is, és ordítva énekeljétek hozzá az "Ai, ai, ai whoah" -t, és érteni fogjátok miről beszélek:

http://www.youtube.com/watch?v=cxiDmCr3h7Q&NR=1

Akinek ismerős a srác, az valószínűleg nézte a 2009-10-es Euróvíziós Dalfesztet, mert a 2009-es év győztese volt Norvégia színeiben, és teljesen megérdemelten.

Na de mára ennyit, már így is túlteljesítettem: két videót is linkeltem:) Legyetek jók és nagyszerűek;) 

Szólj hozzá!

Pocketful of sunshine:)

2011.05.05. 12:40 SweetCherry

 

Na mit mondtam tegnap, olyan ragyogóan süt a nap, hogy öröm ránézni:) Itt az idő egy kis alapozást szerezni a nyári csokibarnaságnak!

Persze, nem mindenki teheti meg, hogy napozzon. Szóval azoknak, akik ma kénytelenek az irodában/suliban/bárhol máshol ücsörögni, vagy netalán érettségiznek, küldünk egy csipetnyi napsütést:

http://www.youtube.com/watch?v=KMRn2JcSrtg

 

Szólj hozzá!

Egy rettentő vidám dal nyitásnak!

2011.05.04. 12:52 SweetCherry

 Igen, létrejöttünk! Ezen nem is nagyon van mit ragozni, lépjünk tovább.

Ahogy ígértem a címben, egy fantasztikusan vidám dalt linkelek most nektek, ez pedig nem más, mint Lenkától a Show:

http://www.youtube.com/watch?v=elsh3J5lJ6g

A videóklipje az egyik kedvencem, Lenkának pedig igazi napsütéses hangja van:) Ezen a borús május eleji napon ránk is fér egy kevés belőle, de ne aggódjatok: péntekre a met.hu sok-sok napfényt ígért!

Addig is csak hallgassátok a vidámabbnál vidámabb zenéket és "just enjoy the show!" :)

Szólj hozzá!